ISO2GOD, RGH2.0, Jtag, XBOX 360 glitch mod

Iso2god е доста полезна програмка и е от задължителните, които трябва да имате на компютъра си, ако сте притежател на JTAG-ната XBOX360 конзола. Програмата конвертира ISO файловете в GOD формат и предимството на това е, че те вече могат да се играят от NXE ( менюто на конзолата ), все едно сме ги инсталирали от диск… с тази разлика, че не вече не ни трябва диска да е сложен в DVD-то. Другата приятна екстра е, че се изрязва празното място от ISO файла и играта ще е с реалния си размер. Например играта е 8.2 gb на двуслоен диск а конвертирана с ISO2GOD става 6,5 Gb Веднъж настроена, работата с iso2god се свежда до добавяне на ISO файловете в листата и натискането на бутона Convert. Програмата разполага с вграден FTP клиент и може да свали автоматично конвертираната игра на диска на конзолата и то точно на мястото/папката, където трябва да бъде.  За целта трябва на конзолата да има работещ FTP сървър – XexMenu и FreeStyleDash включват автоматично такъв при стартирането си, така че, преди конвертирането е добре да стартирате една от тях. В случай, че няма връзка с FTP сървър на конзолата, програмата ще изведе съобщение за грешка и ще продължи с конвертирането на следващия файл, ако има такъв. FTP трансфера може да бъде стартиран и по-късно, след завършване на конвертирането на файла. Ето и малко инструкции и разяснения:

Това е началният екран на програмата. Отгоре са бутоните с които се извършват действията, под тях е списъкът на ISO файловете за конвертиране а най-долу вляво показва празното място на диска, който сме избрали за запис на конвертираните дискове.

Настройване

Ето настройките, както са при мен. Размаркирайте всички опции във Optionsполето, за да имате повече контрол при работа с програмата. Единствено на Paddigизберете от менюто Partial (ISO cropped). Така игрите при конвертирането няма да са по 7.5GB, a с реалния размер на играта, който при някои игри е с 3-4GB по-малко. Полезна опция, която пести доста място. Имайте впредвид че от играта не се изрязва нищо. Другите важни полета са: Output Path и Rebuild Path – папките в които ще се записват игрите. GOD игрите ще ги намерите там, в папка с Title ID-то на играта, готови за сваляне на конзолата. FTP Transfer – маркирате Enable ако искате автоматично игрите ви да се свалят през FTP сървъра на конзолата. На IP Address пишете мрежовия адрес на конзолата ви. Останалите опции ги направете както са на картинката. След това цъкаме на Save Changes и сме готови с настройката. Сега можем да добавим ISO файловете, които да се конвертират.

Цъкаме на бутона Add и виждаме следното:

Това, което трябва да направим тук е да посочим къде е ISO-то на играта, която ще конвертираме. Цъкаме на бутона Browse срещу празното поле Image location и го указваме. След няколко секунди програмата разпознава играта и се изписва името, Title ID-то и иконата. Случва се да не се разпознае коректно името на играта – можете и вие да го напишете в полето Name.. или пък да си я кръстите както желаете. След конвертирането ще си намерите конвертираната игра в папката, която е записана в полето Output location. Ето как изглежда със добавено ISO от първия диск на Forza Motorsport 4:

Добавили сме ISO-то, разпознато е правилно… натискаме бутона Add ISO и го добавяме в списъка за конвертиране:

Когато приключим с добавяне на всички файлове натискаме бутона Convert. Можете да следите прогреса на баровете, срещу името на играта. След приключване на конвертирането, ако сме избрали опцията за сваляне през FTP започва и трансфера. Ако сте добавили повече от един файл, вече конвертирания се сваля, докато се конвертира следващия. Ако не е пуснат FTP сървъра на конзолата ще се изпише грешка, като можете и по-късно да стартирате трансфера, като цъкнете на съответния ред с десен бутон на мишката и избираме Restart FTP Transfer от менюто. Това са общо взето основните неща, ако се сетя нещо допълнително ще допълня статията. Надявам се, че ви е била полезна. Ръководството е актуално към версия 1.3.6 на програмата.

Ako има неясноти или се затруднявате  с методите може да звъннете 0877382617  за помощ или по скайп

Advertisements

About ps3dreambg

Специалист хардуер и софтуер, PS3, PS2, PSP, WII, XBOX360, хакване, модове и сервиз . тел 0877382617 Георги Мавродиев, скайп PS3DREAMBG

Posted on май 9, 2012, in Uncategorized, XBOX 360. Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: