RGH: 2.0 Качване игри на чипната ( глитчната ) конзола XBOX 360

Необходимо е да се внесе яснота  в материята: Гличната конзола Xbox 360  e такава конзола,  в която е монтиран чип глитчер, който хаква системното меню и дава пълен достъп до харддиска,  операционната система, биоса,   мрежовите настройки. Като цяло ще го наречем неограничен достъп за  променяне по наше желание на интерфейса и функциите.

Желателно е да имате голям хард диск на тази конзола и още по-желателно е той да е вътрешен. Външните преносими хардове  са с USB. 2.0 интерфейс а дори и да са с USB 3.0 интерфейс  щом конзолата е USB 2.0   сме ограничени от скоростта .
При външните хардове варира от порядъка на 20-25 мб/сек   a вътрешния хард диск  има скорости от 50-75мб/сек.
Лично за мен няма значение кой метод за копиране на игри ще приложа.  Лесно ми е да изтегля играта от торент тракер. Ако е архивирана  ZIP, RAR, ACE, 7ZIP  да я разархивирам. Полученото  съдържимо ако е игра за XBOX 360 го зареждам в програмата  ISO2GOD  . Тя надробява ISO играта за да може  да се разположи на FAT 32  форматиран хард диск.  За нещастие конзолите не харесват и не виждат форматирани в NTFS система дялове от харддиска а FAT 32  форматираните се виждат но не може да  разположим  по-голям от 4GB файл на тях.  Повтарям: на фат 32  хард, какъвто е вътрешния хард в XBOX 360 не може 1 файл да е по-голям от 4 гб.  Затова ползваме ISO2GOD програмата, която раздробява  XBOX 360 игрите на малки файлове.  Раздробената игра или аркадните игри наречени XBLA  трябва някак от компютъра да се трансерират до харда на конзолата.  Това става най лесно с USB флашка.  Ако нямате 8Гб  флашка може да се ползва лан кабел  за да свържете  конзолата XBOX 360  и компютъра ( лаптопа ) .  Когато две или повече устройства се свързват с лан кабел те трябва да имат IP  адреси при това различни.  В една мрежа не може да има две устройства с еднакво IP.

Лан кабела е категория 5 кросовър  и свързва компютъра и конзолата.  След като зададем Айпи адресите от съответните сетинги  например   192.168.7.99   за компютъра и  192.168.7.88   за конзолата сме готови да прехвърляме игри и програми.
Ако сте съвсем начинаещ  може да прибегнете до намирането на програмата XEXMENU 1.1.  Тя се записва на CD диск ( не на DVD )  защото е малка около 60 Mb.   Когато вкарате това CD  с хекс меню 1.1   и пуснете  същия диск като нормална оригинална игра  на екрана ще видите  синия екран с надписи. Натиснете buton LT от геймпада и ще си видите IP adresa.

След пускане на XEXMENU 1.1  всичко е песен. От пада с кръстачката местите кой хард и кое USB от бутоните избирате  CUT/ COPY /PASTE  бутон Y  върши това.   И пак да  се повторя , нищо по лесно от USb флашка  8гб  няма.  Ще си спестите доста мъки и пот  да се чудите, защо лан  кабелната връзка не става. Защо не се виждат или няма конекция, защо антивирусната или Firewall-a бавят или блокирват  връзката.  Лан картата вградена в XBOX360  е за нещастие 100 мегабита и максималната скорост е 10 -12 мб /сек.   Ако имате хубава USB флашка  може да вдигнете скорост над 22 мб/сек. Или външен преносим хард диск  стоига до 26 мб / сек .  Форматирайте го на FAT 32  за да се вижда от хбокса !!!

Има и една нова програмка  360 content manager 2.2.7   С нея нещата са същите както с всеки FTP client  за да ги споменаваме .   За компютъра може да изберете безплатна FTP  програмка, като Filezilla или FLASHFXP . И двете са лесни за конфигуриране , избира се conнect  и в полето adress or url  задаваме айпи адреса на XBOX 360.  Избираме connect и имаме връзка с харда в конзолата. Вижте видеото и снимките най долу !
Ако някъде не иска да направи връзка по лан кабела,  името и паролата са XBOX. Изключете Wifi и оставете само една лан карта включена.  Прехвърлянето безжично  към конзолата е възможно но  скоростите са плачевни поне при масовите рутери.

Мястото на нещата в харда е HDD1\Content000000000000000\   за игри или XBLA и DLC

Ako все пак искате да зададете Ip adress  на конзолата това става така:

Жоро  0877382617  скайп ps3dreambg  за въпроси около конзолите, като например от къде вземаме чипа, кой чип, как се монтира, как се настройва и други.

Малко практически съвети:

влизате в google.com  с браузера  CHROME, пишете flashxp и я теглите на компютъра, инсталирате я. Xex menu 1.1 мога да я пратя на желаещите по скайп.  Порочна практика е да качвам линкове и самите програми.  XEX MENU 1.1  e 37 mb zip

Жоро  0877382617  скайп ps3dreambg  за въпроси около конзолите

Advertisements

About ps3dreambg

Специалист хардуер и софтуер, PS3, PS2, PSP, WII, XBOX360, хакване, модове и сервиз . тел 0877382617 Георги Мавродиев, скайп PS3DREAMBG

Posted on май 17, 2012, in XBOX 360 and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. 2 Коментари.

  1. Страхотна и описателна тема, браво!

  2. братлета аз съм с най новият хак,прехвърлям си игрите от компа към хбоха с лан кабел и с програмата iso 2 god .Въпросът ми е прехвърлил съм и двата диска както си играх вчера стигнах до едно място и ми поиска диск 2 , излязах от играта влязъх в диск 2 дадох продължи и ми поиска диск 1 .Как да оправя нещата никъде не е описано как се продължава играта като е записана по този начин

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: