Качване на игри на хакнат Sony Playstation3, версия 3.55, конзоли ставащи за хак, Downgrade 4.21

В този материал ще се разгледат основните положения при  конзоли Сони Плейстейшън 3 в малко по-подробен вариант. Коя се хаква, коя не се хаква, как да разберем модела, версията на софтуера, как се качват игри от оригинален диск или теглени от интернет торент сайтове.

Сони Плейстейшън  3 конзолите са в две разновидности. През  края на 2005 година първият модел излезнал PS3 се нарича Фат. Произлиза от английската дума „Дебел“ понеже  са били издути и едри на размер.  Било е голямо постижение да се натика толкова мощен хардуер  ( процесор 3200 мhz  с шест ядра) в такава малка кутия. Огромна перка с 16 или 19 витла се опитва да охлажда горещите GPU  / CPU -RSX  процесори.  Фат PS3 излизат с 20, 40, 60, и 80 Gb хард дискове.


Стикера ни дава информация за Model No. CECHL 04   / DATE CODE 8D
Дата кода показва кога е произведена конзолата. Цифрата 8 означава 2008 година а буквата е тримесечието D ( например ноември или декември ).     Фат моделите могат да бъдат модел CECHA, CECHB, CECHC, CECHG и така нататък.
Всички Фат конзоли се хакват,  може да сте ъпгрейднали софтуера до максимален например 4.21 но това не е проблем, защото може да се смъкне до заводската версия, първата с която е произведена конзолата 2.30  или по надолу.
Когато говорим за хак, само и единствено версия на софтуера 3.55 е хакваема както и всяка по-ниска например 3.41. Ако сте с по-висока например 4.11 се прави даунгрейд ( сваляне на версията ) . Има си специалисти за целта.  Използвал съм услугите на Gamechipbg  за моята конзола !

Slim козноли, имат матова неблестяща пластмаса.  С намален обем и размер са и хард дисковете им са 120, 160, 250, 320 Gb.

Ограденото  показва DATE CODE 0C .   Нулата показва годината 2010 а C  показва трето тримесечие ( Юли,Авгист, Септември )
Конзолата е произведена 2010 година  например Август.  Всички козноли Слим  произведено до месец февруари 2011 година могат да се хакват и да им се променя версията от 3.15 до   4.21 .  DATE CODE  може да ни даде информация дали конзолата подлежи на хак за версия 3.55  или не. Дори да е с версия 4.21 ако  е произведена до месец февруари 2011 може да  се хаква.
Разбирайте че може да ъпгрейдвате до последна версия и после да се даунгрейдне с програматор до хакваемата 3.55.
Цената за хардуерен даунгрейд е средно стотачка през 2012г.   Има модели като например CECHG-04 които са с двоен биос. Две памети по 128 мб и винаги едната има лош сектор. При унифицирането на двете памети до един файл, често дава грешка в чексум проверката и веднага хвърля в YLOD.  От gamechipbg  са му намерили цаката вече.  Даже предлагат програматора да остане вътре в конзолата запоен, като при това имате USB букса за достъп и през нея си сменяте сами версията на Сонито. Например искате онлайн и ъпдейтвате онлайн. Доисква ви се да теглите  пиратки или да играете игри с модове, преводи на Български ( става само на хакнати ) включвате конзолата и компютъра през USB и презаписвате биоса на 3.55 ( отнема 20 минути за записа) . След седмица пак ви се доисква онлайн и така ги менкате. За съжаление чипа програматор е скъп  ( над 100лв )

Системното меню се вижда при пусната конзола от избрано меню SYSTEM SETTING ––>SYSTEM INFORMATION–>Version?

Версия 4.21  е актуална за месец август  2012г. Който иска да играе онлайн  задължително инсталира тази версия.  Отново да спомена, че  хак има и работи само на версия 3.55,    не може да сме с най новата версия 4.21 и да сме хакнати. Има чалъми да сме с хакнатата версия 3.55 и да показва 4.21 но това не е реална версия 4.21 а  хакната така наречената SPOOF 3.55.
– Сега е време някой да попита – Мога ли с хакната конзола  да играя онлайн?   Не не можете !
Онлайн ще ви пусне само с 4.21 или последната версия  и ще се изтрие хака.
– Сега е време някой да попита – Мога ли да играя онлайн и като ми писне да я хакна? Да може да се даунгрейдне конзолата до 3.55 стига да е с DATE CODE  до 1A.   Внимание  DATE CODE 1B/ 1C/ 1D/ 2A/ 2B/2C/ 2D не подлежат на хак или даунгрейд ! 

И така имаме хакната конзола с версия 3.55 и е време да копираме игри на хард диска,  на вградения в Сонито, или на външен USB преносим хард, или на някаква USB флашка.

На хакната конзола можем да инсталираме разни програми по наш вкус, например чудесен плеър за филми със субтитри, или Емулатори за други конзоли PS1, Dreamcast, Nintendo и тн.    Но най ценното е че можем да си копираме цели игри от оригинални дискове или изтеглени игри от интернет и да ги разположим на хард диска в директория GAMES.
Програмата Multiman търси памет HDD или USB и какво има сложено в папка GAMES.   Можем да копираме игри с COPY / PASTE   в тази директория.  Програмата FTP ви дава възможност да свържете с обикновен лан кабел Плейстейшъна и Компютъра през лан картата и да виждате хард диска вграден в Плейстейшъна. Браузвате   от компютъра в папка GAMES и копирате игри по ваш избор там.  Трябва да са зададени айпи адреси на Сонито и на Компютъра и то подобни.
Например за Сонито 192.168.1.20    а за компютъра 192.168.1.30 .  Аз използвам безплаатната програма за компютър FILEZILLA или CUTEFTP, FLASHFXP.  Много са програмите за FTP достъп.    Друг удобен вариант е  да си копирате игра на USB флашка но трябва да е 16 или 32 GB защото размера на игрите варира от 7 гигабайта до 45 гигабайта.  Закачате USB флашка или Преносим Хард диск  форматирани под файлова система фат 32  за компютъра. Създавате си папка GAMES и вътре слагате изтеглени торенти.   Откачате USB или Преносим хард от компютъра, закачате за конзолата Плейстейшън и пускате Multiman.  Програмата Мултиман плейва, копира,  или променя игрите или програмите.   Това е всичко, приятна игра!

Имате ли приятел с доста оригинални дискове?  Може да ги вземете, да пуснете програмата Multiman ver 2.09 или 4.05 Multiman Cobra.  Натискате триъгълник, или L1,  избирате COPY to HDD и цялото съдържание на оригиналния диск се прехвърля на вградения хард диск.

Евентуални проблеми може да имате с някой игри съдържащи в себе си голям файл например 11 гигабайта. Файлова система FAT32 не може да поддържа по-голям от 4 гигабайта файл, но това не е проблем, защото може да се разцепват на много файлове по 4 гигабайта. Има такива програми за раздробяване на големи файлове. Една от тях е Split4G.   Когато прехвърляте такава игра с раздробени на много по 4 Гб файлчета , Мултиман автоматично ги свързва при прехвърлянето.
Вградения в конзолата хард диск  няма този проблем защото не е фат 32 и можем да копираме всякакви файлове в него.
Много ценен факт при хакнатите конзоли е, че игри копирани на хард диска могат да се модиффицират както си искаме. Излязоха много преводи на Български и играем с Български надписи и меню.   Скоро може да излезне и хак метод за играене онлайн в PSN ( Плейстейшън Нетуорк ) безплатната мрежа на Сони за редовни конзоли 4.21.   Имаше метод за хакнати конзоли да играят в PSN с пиратски игри на версия 4.11 но за месец спряха кранчето 🙂
Още важни съвети към собствениците или мераклиите за Плейстейшъни. Ако ви предстои покупка сега 2012 г за PS3 по магазините няма вече  ставащи за хак конзоли. Най много да успеете да намерите с версия 3.56 или 3.60  .  Припомням хак има само и единствено за версия 3.55.  А високи версии например 4.21  могат да се връщат  назад до версия 3.55 само за конзоли произведени до месец март 2011г или с дата код  1A.  Ако сте забравили DATE CODE  e съставен от цифра показваща годината и буква показваща тримесечието.

През месец Юли 2012 г хакери раазкодираха ключовете за версия 3.60 и с това всички игри с таази версия могат да се играят на хакната конзола.  За съжаление ключовете за версия 4.10  ги знаят само авторите на USB чипа True Blue . Ako ще купувате втора употреба конзола си търсете или 80 Gb Фат, или какъвто намерите Slim.   Ако купувате ФАТ 40 gb  да бъдете внимателни, някой партиди прегряват и се развалят. Също обърнете внимание на джойстика. Оригиналния SIXAXIS  DUALSHOCK 3  е недостижим по качество . Нароили са се тарикати продаващи Китайски реплики, ментета малко по евтино от оригинала.  Батериите им държат по часове, гумичките се смачкват и не хващат копчета, аналога скърца, абе отврат.   В Китай са по 12 долара а оригинала си е 60$.  Обръщайте внимание и на стикера на конзолата , ако е разлепян – означава че тази конзола е ровена вътре и това е рисково за вас.

За повече консултации по игри, хакове, модове и ремонти  Жоро 0877382617  скайп  PS3dreambg

Advertisements

About ps3dreambg

Специалист хардуер и софтуер, PS3, PS2, PSP, WII, XBOX360, хакване, модове и сервиз . тел 0877382617 Георги Мавродиев, скайп PS3DREAMBG

Posted on август 16, 2012, in Sony Playstation 3. Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: