Имам Плейстейшън 3, дали се хаква, как се хаква, как се теглят, копират, играят игри от вградения хард диск. Playstation 3 FAT 4.55, Slim 4.55OFW DOWNGRADE, ROGERO, Multiman 4.55.1, ръководство за хакване

Кратък урок как се процедира с хакнат PS3.

1-Koй Плейстейшън 3 се хаква и кой не !
2-Kak да разберем дали Плейстейшъна е хакнат !
3-Как обслужваме игрите на хакнат ПС3 !

1 Kak да разберем дали имаме Плейстейшън който може да се хакне. 

Много е лесно, погледнете стикера залепен на конзолата . Там търсете DATE CODE информацията. Всички произведени до април 2011 година конзоли се хакват.  След тази дата ( април 2011г ) каквото излезе от завода на Sony  е заключено и нехакваемо.  Но на  28 септември 2013г излезе хакваща платка емулатор ODDE и за нехакваемоте сонита Super slim и тези с дата код 1B/1C и така нататък. Казва се E3 ODE pro.  С платка ODE E3 или COBRA  се хакват всички PS3 slim model CECH 300x, без значение на версията системен софтуер , 4.55 официална работи прекрасно. При Super Slim CECH- 4xxx  версия 4.55 на официален софтуер е проблематична, 4.53 обаче е перфектна. Извода е , ако ще избиате модел слим 3000 или супер слим модел 4000, изберете Слим  3000.

E3-ODE-PRO
Всички конзоли с лъскав капак, първите Плейстейшън 3  ( FAT ) са напълно хакваеми.

fat-slim

От Слимовете се хакват тези с DATE CODE 9A/9B/9C/9D/0A/0B/0C/0D/1A  никой друг DATE CODE  не се хаква, даунгрейдва, отклчва, jailbreak-ва и тн.  Но не забравяйте че излезе на 28 септември 2013г E3 ODDE PRo който  е емулатор на блурей устройство и има USB порт за закачане на хард диск с игри. Или представете си разклонител, оригиналния Блурей DVD rom се разклонява на 2 части и едната завършва с  USB вход за хард диск.  Закачате там хард диск и Сонито е подлъгано, че имате оригинален диск вътре. 

Пари ми на устата да кажа. Веднага ще се намери недоразбрал и набутан да пита следното. Имам Слим с DATE CODE  1B хаква ли се ?  а приятеля ми има DATE CODE  1C  той хаква ли се ?  Не нито 1B нито 1C  или 1D или 2ABCD, не се хакват  СОФТУЕРНО, няма и надежда това да стане скоро. Освен ХАРДУЕРНО  с Платка Е3 ODE или гадната платка COBRA ODDE.
Вивакомските Плесйтейшъни са DATE CODE 2C   model CECH 4000 и са напълно нехакваеми софтуерно но с E3 ODE стават

date code 0c

Жълтата стрелка показва DATE CODE 0C   ( Нула Це – от хакваемите е )

Нито един Super Slim не се хаква и няма никаква надежда някога това да стане. В нета излезе инфо за емулатор на Блурей ДВД ром наречен 3KEY или COBRA ODDE.   Познавам човек, който се набута с подобно устройство  и го продаде.  Идеята е да се върже между реалния DVD ROM и платката на Плейстейшъна.  И разбира се тази платка да има изход за USB, на който да си вържете USB хард диск преносим.  Добра идея но цената е над 200 лева и с това не се приключва. Необходим е външен хард  диск, защото вградения остава скрит невидим .
Всички  PS3 FAT  се хакват.  Къде се хакват ли?  Има си сервизи – Бушона в София или Gamechipbg  Варна

compare ps3

2-Как да разберем дали Плейстейшъна  е хакнат? 

Много е лесно, в System setting, System information ясно и точно показва с коя версия системен софтуер сме. Освен това в менюто имаме АPP_HOME/PS3_GAME.

Цялата схема е да се позлва емулатор на BLURAY DVD rom. Програмата MULTIMAN,  емулира Блурей и каквото изберем от някой хард диск се показва като оригиналния диск, който скме вкарали или ако нямаме такъв емулира в папката APP_HOME

app_home/Ps3_GAME

3- Теглене и подкарване на игра

Много хора срещат затруднения с  качването на игри в Плейстейшъна си.     Игрите теоретично са малко по 5 гигабайта максимум но техните видео филмчета ги правят по 25GB- или често 46 гигабайта.   Новата игра  Need for Speed Most Wanted 2012  e  изненадващо малка. Свалена цялата от оригиналния диск  е само 4.6 Гб.   Качена в торент тракерите  е на 46 или 47 файлчета по 97 мб в RAR архив.   RAR, ZIP, ACE, 7Zip  това са варианти за компресиране за намаляване на обема и за лесно теглене от интернет.  Не бива да си мислите че Sony или XBOX  ще разпознаят или пуснат такъв компресиран ZIP файл.   Необходимо е да разархивирате многото файлове да станат едно цяло. Има главен стартов ZIP, или RAR,  не се плашете единия повлича всички останали и или е първия или последния.   Получава се папка с играта и вече може да се плейва на SONY 3 от флашка или вградения ( Преносим ) хард диск.

На старите версии хак  3.70, 4.21, 4.25. 4.40 CFW  се налагаше да се сменят стартовите файлове EBOOT.Bin  но това за новия хак ROGERO 4.46 CFW  не е необходимо и е безсмислица. Ако имате стар хак се занимавайте, ако сте с 4.46 новия прескочете пипането по файловете
Сменяйки стартовия EBOOT.Bin и PARAM.SFO файл, сме сигурни как тръгва на версия 3.55 хакната.  Точно NFS2012  иска и втори фикс  PKG фикс за да тръгне . PKG фикса се инсталира от  INSTALL .

Фикса за Most Wanted 2012.        Install фикса след малко

Ако се чудите защо играта не е качена готова, ами защото има фиксове за 3.55. за 3.41, за 4.21. за 4.30  и става една лудница. Собствениците на конзоли сами избират с коя версия хакнат  системен софтуер да бъдат. На мен ми харесва 4.55 Rogero

Стана ли батак какво е това фикс , от къде се взема и за какво служи?

През 2010г към края излезе хак за версия 3.41 и се ползваха USB чипове нарежени Jailbreak.  После излезе версия 3.55 официална и сложи край на чиповете,  хакерите вградиха хака в системното меню. Системно меню  е това което виждате  на телевизора.  Папките, иконите, менютата и програмите.  Версия 3.55 близо 18 месеца беше перфектно решение за безплатно играене на пиратски игри. Обаче от Сони се изтарикатиха и започнаха да обвързват игрите да изискват покачване на версията за да вървят. Хакери КАДО  намериха начин с DRM  защита да направят USB чип 3.55 и пускаха фиксове дълго време за игрите.  Всяка игра има два отличителни файла, стартовия EBOOT.BIN и текстовия PARAM.SFO.   Тези двата файла бяха обект на преправяне за да може хем да сме с версия 3.55 и хем игра искаща висока версия например 4.11 да тръгне на версия 3.55.   И така преправяхме двата файла до ноември 2012 година когато публично достояние станаха ключовете за цифрово подписване на игрите.  Веднага се появи хакната версия 4.30 ROGERO която не се отличава по нищо от официалната , освен разбира се че подкарва игри от USB носител , преносим Хард диск или записан Bluray disc.  Нямате далавера да записвате Блурей дискове, скъпи са и записвачката е скъпа.  А хардовете са евтини и ако вградения е малък  може да се смени с голям. Моят е 1000 Gb.

Bерсия ROGERO 4.30  e достатъчно добра за да подкара пиратска игра без да е променяно нищо по нея ( EBOOT.Bin + PARAM.SFO ).  Новата е ROGERO 4.55 или HABIB COBRA  4.55 ,  Habib разпознава и външен  NTFS  хард диск директно.

Статията е писана отдавна но днес 29 септември я редактирам. Ако сте с Rogero 4.46 CFW хак не се сменя нищо по игрите, теглите и играете без да заменяте EBOOT, PARAM.SFO

2rojero hack

Направих тестове с най новата хакната версия на Системен софтуер за Sony Playstation 3. В момента 23 декември 2012 г. Инсталирах системен софтуер ROGERO 4.30 Ver 2.03, хакнат  и копирах играта Call of Duty Black Ops 2 на хард диска.  Пуснах безжичния интернет на конзлата , пуснах играта с Мултимен, засече ъпдейт до 1.04, около 67 мб,  дръпна си го сам, иснталира го и играх онлайн с пиратската игра.  Нищо специално не съм правил.  Това означава мно0го…..  нищо не се налага да правите специално  за да играете. Влизате в Торент сайт, дърпате игра,  копирате я  на външен хард в папка GAMES и играете.

Който има  стар хак 3.55 препоръчвам обновяването му до 4.30 Rogero. A  хората набутани с нехакваемо Сони ще им стане тъпо. Мислят си че като палтят 120 лв за игра са на далавера.  А аз я дърпам за 20 минути от някой сайт, после и слагам допълнителни нива , превод на Български ако е излезнала, не ми хаби оптиката, защото чете от харддиска,  зарежда 3 пъти по-бързо от HDD,  и играя онлайн. Единствен минус е  потенциално проблематичната онлайн игра. От Сони няма да търпят дълго пирати авантаджии да им дърпат безплатно ъпдейтите или да ползват PSN мрежата и съвсем скоро ще започнат да банват.  BAN означава да блокират възможността да посещавате техния сървър и да си сваляте демо игри от там.  Но ето има торент тракери и там не са демо а цели игри:

farcry 3 PS3

extract s WINRAR

Ако нямате  програмите Winzip, Winrar или 7ZIP инсталирани в компютъра, няма да може да разархивирате.

PKG files

За моя изненада вътре не намерих папки с класическа игра за PS3 a някой си е играл да я направи на самоинсталиращи се PKG файлове.  Мятаме ги на флашка в главната директория ( PKG  не се слагат в папка )  и да видим после какво ?  Тук е момента да споменем с големи букви. ПЛЕЙСТЕЙШЪН 3 ВИЖДА USB УСТРОЙСТВА САМО АКО ТЕ СА ФОРМАТИРАНИ НА ФАЙЛОВА СИСТЕМА ФАТ 32.   И NTFS вижда но е малко  по сложно а щом четете сайта нивото ви на компютърна грамотност е слабо.

Мястото на PKG файловете е в главната директория на флашката или преносимия хард диск а мястото на нормалните игри  е в преносимия хард или във Флашката в директория GAMES.  Игрите точни копия от оригинала имат странни имена BLES12345     или BLUS67890    Долу виждате името на папката на играта Наруто

naruto shippuden

PS3_GAME

Влизайки в PS3_GAME  ще видим Param.SFO файла

Param SFO

А влизайки в USRDIR ще намерим EBOOT.BIN файла. Той е аналог на компютърните EXE файлове. Той  е стартовия файл.

За да ви види програмата Мултимен разните игри от флашки и хардове те трябва да са FAT32, флашките са си такива по принцип . На флашката или харда сме създали директория GAMES и вътре  BLUS12345 или BLES56789    имената са за пример , не променяйт имената на игрите а ги копирайте както са изтеглени.

ФЛАШКА\GAMES\BLES01481      така играта Наруто Ще бъде видима от MULTIMAN.  После видима в Мултимен натискаме бутон триъгълник от джойстика и избираме какво да правим , да играем , да трием, да местим на вградения хард или друго.  От вградения хард вървят много по- добре.

Сега да видим FARCRY  3 PKG  как се пуска.  Снимките по-долу са от версия ROGERO 4.30 v2.03.

Tя вече е стара , съветвам да си инсталирате ROGERO 4.30 v 2.05 ( вече има 4.46CFW ).  В нея има  вграден раздел INSTALL Package.  След около 40 минути се инсталира и Фаркрай 3.  Пуснах install package, избрах трите файла от играта, чаках доста .   След това в главното меню GAME  се появиха трите части. Избрах първата натиснах триъгълник  и започна да се инсталира.  Нищо сложно , играта върви .

install package files

select package

install

Горе разбрахме как става с Флашка или преносим хард диск форматирани на FAT32. Има и елегантен метод за връзка между Плейстейшъна и компютъра чрез обикновен лан кабел.  Задават се айпи адреси на Сонито и на Компютъра . Така  от компютъра с програма се вижда вградения хард диск в Плейстейшъна и се копират или трият игри филми и музика. Flashfxp се казва компютърната програма.

Първо свързваме лан кабел между лаптопа ( или домашния компютър ) и Плейстейшъна.

rj 45 cable

Задайте от компютъра някакъв произволен айпи адрес от настройките на лан картата ви например 192.168.1.55
Сега влезте в Network setting от менюто на Сони Плейстейшън 3 и задайте айпи адрес 192.168.1.66  .  Готови сте да прехвърляте.  Ето примерни настройки,   айпи адресите могат да са абсолютно произволни:

1. Go to “Control Panel” and under “Network and Internet” click “View network status and tasks” To open “Network and Sharing Center“. On the left side panel, click “Change adapter settings“. Identify which device is the LAN port you will be using, right click on it and select “properties”. Click on the item “Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4)” then click the button “Properties“. Click “Use the following IP address:” and “Use the following DNS server

2.за Windows XP   настройки

Go to the start menu and hover over “Connect to“. Select “Show all connections“. Identify which device is the LAN port you will be using, right click on it and select “properties“. Click on the item “Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4)” then click the button “Properties”. Click “Use the following IP address:” and “Use the following DNS server addresses:

ftp PS3

3. Сега за Плейстейшъна настройките :

ps3 lan

Go to the settings tab on the XMB, then select “Network Settings” followed by “Internet Connection Settings“. Push ok on the prompt and select “Custom“, “Wired Connection“, “AutoDetect” then “Manual“. Fill out the form as follow Select “Automatic“, “Do Not Use” and “Enable“. Push X to save the settings. Test connection to verify you can acquire an IP Address. Connection show Open your FTP Sever on your PS3. I prefer BlackB0x FTP 1.2 , but you can use MultiMAN or other types if you wish. It should tell you your IP Address is 10.1.1.2 .

Така …. заболя ли ви главата вече. Айде сега хващате някой NTFS голям хард диск. Сигурно не знаете как да разберете дали харда е FAT32 или NTFS ?

NTFS

fat32

И така Пускате Multiman 4.46.1  и вече сте в него, закачили сте NTFS хард диск за USB порта на Сонито, и се чудите какво да правите.

Отивате най в ляво и търсите PFS driver.  Стартирайте тази икона с нарисуван хард диск за да превключи на фат или Ntfs.   Закачайте само един хард и нищо друго за USB портовете.

multiman pfs

След това е време да се запознаете с File manager.  Файловия менажер за хакнати конзоли.  Или натиснете от джойстика SELECT бутон и държейки го натискаме и start бутон.  Повторно натискане ви връща в нормален изглед. Ако насерете яко изгледа докато сте в мултиман натискайте L1 бутона докато изгледа стане като на снимката .

file manager

Това е файловия менажер. Горе PS3ROOT показва какво има в Плейстейшъна закачено. DEV_HDD0  e вградения хард диск.  DEV_USB01 са USB закачени хардове или флашки.   Аналоговите стикове от джойстика  се явяват мишка а X бутон с двоен клик влиза в папки и директории.   Като си харесате игра от USB   DEV_HDDUSB,    с мишката я избирате и цъквате бутон кръгче от джойстика, избирате COPY и потвърждавате с X.  После отваряте нов прозорец , отивате на DEV_HDD0\GAMES   и  натискате кръгче от джойстика , избирате PASTE.  Пита искате ли да копирате от еди си какво на еди си какво , давате YES и чакате.

paste

Това беше за NTFS hard. При фат 32 хард или флашка си направете папка GAMES сложете вътре изтеглената игра и Multiman ще ви ги покаже в раздела където има нарисуван джойстик.  Изберете игра и натиснете триъгълник от джойстика. Не пускайте играта само я посочете и натиснете триъгълник от джойстика.  От менюто изберете какво ще правите.

Жоро   скайп ps3dreambg  tel 0877382617

Advertisements

About ps3dreambg

Специалист хардуер и софтуер, PS3, PS2, PSP, WII, XBOX360, хакване, модове и сервиз . тел 0877382617 Георги Мавродиев, скайп PS3DREAMBG

Posted on септември 21, 2013, in Sony Playstation 3, Uncategorized and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: