XBOX360

Статията ще ви научи как се ползва конзола с RGH чип хак.  Например как да запишете компакт диск ,  как да конвертирате игра , програмите които ви трябват.  Евентуални проблеми при експлоатация. Как да подкарате Кинекта ако иска ъпдейт.

Запознайте се с най новият RGH чип за хакване на всеки XBOX360 CORONA, TRINITY, JASPER, FALCON

От днес 8 октомври 2013г всеки XBOX 360 Slim, благодарение на чипа XC2C64A ( RGH – Reset Glitch Hack )  се хаква. Много приятна вест!   Хакването се прави с цел да не плащате за игри, и да имате пълен контрол над конзолата . Хаковете за XBOX 360 са два вида:

-Хакване на DVD rom устройството, променя се софтуера в DVD rom-a,  при което то вече разпознава записан диск, редом с оригиналните дискове.

slim liteon

– Хакване на дънната платка с модчип RGH  при което конзолата няма никаква защита и игри могат да се стартират от хард диск или USB флашка.  Това бялото на снимката е чип RGH монтиран с жици на дънната платка на XBOX360

cr 3 lite

При хак с чип RGH  на дъното, играете игри от хард диск или флашка.  Недостатък  не може да играете онлайн в мрежата на MICROSOFT LIVE.

При хак на DVD ROM-а с LT3 или LTU хак, играете както от записан диск , така и от оригинален диск и можете да влезете онлайн да играете със записан диск Verbatim 8.5Gb +R DL.

Двата хака са по избор и няма никакъв смисъл и двата да се слагат на една и съща конзола , изберете което ви приляга най добре.

Първо:  Установяване с кой дашборд е конзолата XBox360
Второ:  Необходимите програми и коя какво прави
Трето:  Евентуални проблеми и тяхното решение
Четвърто:  качване на игри на чипиран с RGH Хбох 360

Започваме …   Установяване каква конзола имаме?  Всеки електроуред има стикер отзад с техническа информация.  Просто погледнете данните, дата на производство, волтаж и ампераж са важните.
Амперите показват вида на дънната платка вътре а датата на производство MFR , произлиза от манифактура, кога е произведена конзолата.

ремонт XBOX360

ремонт XBOX360

Следва да я пуснем и да видим в менюто с кой системен софтуер е.  Казва се дашборд, операционната система на Xbox 360.  Също някъде го наричат NXE. Началния екран полазва меню HOME,  идете в дясно до SETTING.

Oт SYSTEM  в  CONSOLE SETTING

И  SYSTEM INFO ни показва числата на версията.  на снимката е 15574, може да бъде 16547,  14719,  16197, 14699, 13604, 12625,  13141,  8955, 7371  и така нататък.  За ноември 2012 актуален за игра онлайн е 16197 а за февруари 2014 година версия 16547

Дашборд 15574  и дашборд 16197 или 16547    могат да бъдат хакерски или официални.  Ако имате чип и XEX MENU, FSD3 може да се пуска значи сте с хакерски.  Ако Xex menu не може да стартира от флашка или записан CD Disc значи сте с официална версия.
Ами за амперите от стикера?   10.83 А означава дъно Trinity,  9.6A означава дъно CORONA.    Корона е с премахнат чип на дъното наречен HANA .  Trinity  са по-подходящи за чипосване, защото стартират бързо, докато Corona 9.6A  могат да късат нерви 2-3 минути чакане докато се стартира с чип. Е има и майстори правещи нещата да стартират за под минута. Има се на предвид началното стартиране на самия XBOX360  a  не на игрите от хард диска.
Има едно ценно приложение за XBOX360 конзоли, казва се XELL.  Чрез него можете да заобиколите на Майкрософт софтуера и да си стартирате ваши неща, Линукс, Дебиан, или емулатори за PS1, Nintendo. PSP, PS1 игри, Нинтендо 64 игри
Хубава благинка е ! Пуска се като конзолата е изключена и за стартиране натиснете EJECT  бутона вместо Старта !

url

С RGH чип не мога да играя онлайн.  Това не ме интересува, защото имам втора LT3 конзола с хакнат DVD ROM  за LIVE  игра.

2. Програми и за какво служат?
7z920.exe  или 7z920-x64.msi   е разархивираща безплатна програма.   Използва ZIP, RAR, ACE, 7zip, и всякакви други архиви.  Идеята е да се  намалява размера на програмите като се качват в интернет и да не са  EXE разширения, защото им се лепят вируси.

XeXMenu_v1.1.iso.7z   е готово за записване на CD DISC  приложение. Хубаво е да го имате под ръка за гличнати конзоли.  Направо шарвам ЦЯЛАТА ПАПКА XBOX  с програмите да не ги изброявам една по една.

SetupImgBurn_2.5.7.0.exe.7z  записва дискове

ABGX 1.06  отваря ISO файлове.  Докато сте в интернет тази програма дърпа и инжектира в ISO играта разни  допълнения. Показва кой дашборд изисква играта,  кой регион е и др?  пачва за LT3

Xbox Backup Creator v2.9.0.421.7z   екстрактва съдържанието на ISO диска и се виждат файловете вътре. За RGH конзоли обезателно само така се записват.

USBXTAFGUI_v44.7z   програма за компютъра, търсеща USB флашки или хардове форматирани ot XBOX 360 и може да извлича от тях или да вкарва програми или игри. Удобна за XEX MENU, Freestyle  др.

Dash Launch 3.04.7z   Програма за XBOX 360,  която прави INI текстов файл, и служи за автоматично пускане на графичната среда за XBOX 360 по избор. Може да се настрои да пуска със съответен бутон Xex menu, Freestyle,  или някаква програма.  Актуална за февруари 2014 г е dashlaunch 3.11

3. Записване на игра за RGH конзола. Свалили сме някаква игра от торент. Ако е ISO 7,6gb  е XGD2,  ако е голяма 8.2 Gb  е XGD3.   Новите игри са масово 8.2 Гб   за да се записват трудно и пиратите да се ядосват.
Обикновените записвачки с голяма мъка записват над 8 Гб на двуслоен +R DL 8.5 Gb диск.   Препоръчително е да имате LITEON IHAS 624B записвачка със сменен FIRMWARE за овербърн.  Овербърн означава запис извън  предела на диска.  За сметка на корекцията на грешки  се записва повече информация, като това трябва да става на бавна скорост за да няма нечетими клъстери.  2.4х  е идеално.

Играта е на много файлчета ZIP,  един от тях където сочи стрелката е главния. някой игри са качени по торентите като готово ISO.  Други са качени раздробени на множество файлчета. Цъкваме  с дясното копче на екстракт и  съединява всичко до  един ISO файл.   Исото го отваряме и екстрактваме с XBox backup creator,   и засилваме файловете от играта в записваща дискове програма като IMGBURN.  Междинен етап е да отворим ISO играта с програмата ABGX 1.06   за да видим малко информация за самата игра и дали е цялата . За RGH конзоли не е задължително да се ползва ABGX.

Едно голямо уточнение. Ако сте с RGH чип няма никакъв смисъл да записвате компакт дискове, защото всичко тръгва прекрасно от USB флашка или Преносим хард диск или ако имате вътрешен хард диск от него. XBOX 360 razpoznawa samo ФАТ 32 Флашки и хардове и ако сте на NTFS  файлова система няма да го види и засече.   А игрите ISO  са по 7 или 8 GB и не могат да се съграняват на FAT 32 . ФАТ 32  е стара файлова система от зората на WIN 95 WIN 98  и има ограничение за големината на един файл да не надвишава 4 гб .  Затова се налага ISO играта да се екстрактне или да се накълца с ISO2GOD програмата за компютър.  Записването на компакт дискове има смисъл ако ви е хакнат DVD ROM-a или ако нямате нито USB флашка нито вграден хард диск.

И сега следва от номер 3  от ъгъла  да цъкнем и посочим къде е  ISO играта.

Следва да екстрактнем файловете от ISO-то, които ще запишем след малко на диск.  При натискане на EXTRACT пита къде да отидат файловете на играта,  долу цъкнете NEW folder за да създадете нова папка.
Ако не направите нова може да се чудите къде са отишли или смесили с други файлове .

Пускаме програма за записване например NERO или IMGBURN.  Вътре в папка SYSTEM UPDATE може да изтриете съдържанието и да си сложите каквото на вас ви харесва за да запълните диска.

Избирате подходяща скорост и след приключване на записа вкарвате в XBOX 360 . Диска с играта тръгва автоматично.

Внимание !- да записвате по този начин с екстрактната игра е пълна простотия и тя има смисъл ако хакнатия с чип RGH хбокс 360 няма вграден хард диск  60/120/250/320 гб  .   Ако има вграден хард диск или ако имате USb флашка трябва да сте ненормални да записвате компакт дискове , да си губите времето да качвате на компакт диск.

Конзолата ми  е Slim CORONA 4gb, чипа  RGH  го закупих от GAMECHIPBG  с подробни инструкции за монтаж.

Послепис:  След като разархивирате играта ще видите че вътре има въздух и от 7-8 гигабайта  тя е значително по-малко, понеже е само 3.22Gb, за разлика от останалите игри с размер 6-7 Gb.  Минаваме на план Б.

Най използван и сигурен начин за играене на игри на чипосана конзола XBOX360 с RGH чип е да конвертирате ISO игра с ISO2GOD програмата.  Вградения хард диск в хбокса е FAT X  и не може да наврете по-голоям от 4 гб файл. Но можете да наврете хиляди малки по 2-3 гигабайта. Затова се разцепват игрите с програмата ISO2GOD.

Отваряме Iso играта с програмата ISO2GOD.  Конвертираме я в ISO2GOD вариант и на финала се получава папка с 8 знака.   Тази папка трябва да я прехвърлим във вградения хард диск на Хбокса , а ако няма вграден на USB flash.
Смятам  знаете на какво казваме USB флашка,  нека е голяма 8 или 16 гб и подберете с бърза скорост на четене и запис, има отвратително бавни ( промоцията на Verbatim например 8Гб за 8 лв ).  Флашката  съм писал в другия урок как се процедира с нея.

урок за работа с ISO 2GOD на XBOX360

Внимание по долу описвам метод ако нямате вграден хард диск как флашка може да замести вградения хард. АКо имате вграден хард флашката просто се форматира на компютъра и се пълни с игри и програми, след което се забива в хбокса и с файлов менажер си правите каквото ви скимне. Файлов менажер за XBOX360 e XEXMENU, или FSD3.

Вкарали сте я в хбокса празна, отишли сте на  SYSTEM –STORAGE– Format USB, и като изпише че е готова флашката да се ползва от ХБОХ360 можете да я извадите и да я мушнете в компютъра.  Флашката може би ще ви покаже как е пълна и няма място.  Това е така понеже има скрити файлове вътре с криптирана от Хбох информация.

Програмата USBXTAFGUI_v44   показва какво има  на хбоксовата флашка, може да записва и изтрива игри, допълнения на игри, сейвове и тн.

Виждате ли как  в долния ляв ъгъл пише Injecting,  тоест прехвърля играта във флашката.

А сега в долния ъгъл пише DONE, тоест играта Снайпер Елит 2  вече е във флашката . Вадим флашката от компютъра, поставяме я в Хбох 360 и ?.

Отиваме в раздел MY GAMES  .

За Въпроси моят  скайп ps3dreambg /ЖОРО 0877832608

В хода на тестове открихме няколко проблемни зони.
При Windows 7 Ver 64bit  програмата USBXTAF GUI изглежда като забила, когато прехвърля на флашката игра или програма
Само изглежда така но не е забило. Прехвърля и ако флашката ви няма светещ диод, който премигва  си мислите, че нищо не става.
Втори проблем е Кинект Сензора.  Ако конзолата ви е била някъде и е закачан друг Кинект, при смяна на сензора отчита различните им серийни номера и иска ъпдейт.  Този ъпдейт е необходим за идентификацията.  Отново трябва да проверите текущата си версия на софтуера от SYSTEM INFO и да подадете същата версия за Кинекта.  Как става това ???

Празна флашка ,  за предпочитане друга, за да не триете тази, на която сте качили игри и хекс меню.  Файлът с ъпдейта, обикновено е около 100 мегабайта, версия 15574 е голям 87Mb, a версия 16202 е голям 144 Mb.

SYSTEM UPDATE 15574

Ако нямате флашка под ръка може да е преносим USB HDD форматиран под FAT 32 файлова система.
Изтегли ъпдейт  SYSTEM UPDATE 15574 Цък . Трябва да бъде разархивиран, от снимката виждате RAR архив. Ако нямате програмата WINRAR изтеглете и инсталирайте на компютъра .  Урока е стар актуална е версия 16547. Внимавайте с ъпдейтите за фат конзоли може да блокирате за винаги RGH хака и да минавате само на записани компакт дискове.

SYSTEM UPDATE

Необходимо е да се изясни нещо, много е важно точното име на папката с ъпдейта, ако е папка в папка няма да го открие.
Трябва да е  една папка и в нея файловете от снимката долу.

$SystemUpdate

Ако не захапе с името $SYSTEMUPDATE може да прекръстите папката на $$YSTEMUPDATE.  Обърнете внимание на двата долара в началото на заглавието.  Вече сме към края на урока, вкарваме флашката с ъпдейта в Xбокса и потвърждаваме на въпроса дали искаме ъпдейт с  YES.  Ще си направи ъпдейта и ще се рестартира, често след рестарт не изгрява. Изключете и включете хбокса ако не иска да продължи с ъпдейта.

update yes /no
Започва да си прави ъпдейта и Кинекта вече работи.
Сега да предположим какво ще правите ако сте записали на CD DISC  XEX menu 1.1  и го вкарате в конзолата. Автоматично ще тръгне без да ви пита.  Хванете джойстика  и натиснете 2 пъти бутон LB, после от D-PAD ( кръстачката на джойстика ) сменяте наляво и надясно устройствата .  Чудите се кои устройства ли,  ами DVD ROM, HDD, USB, изрежда всички устройства  видими в конзолата и техните файлове в тях.   Копирайте , трийте и премествайте но внимавайте за устройство FLASH.
Flash e биоса, NAND паметта , изтриете ли нещо там, след рестарт конзолата няма да тръгне. УМНАТА !!!

USB flash + update

Ъпдейт 16202  отново призовавам за внимание да не сбъркате версията на ъпдейта с неподходяща. Винаги ползвайте същата версия с която сте.  Изтегли dash 16202.

system info 16202

Dashboard 16202  e максималния наличен за 9 декември 2012 г.

dash 16202 lice

Надявам се да е било полезно ръководството.  Този месец излезнала опция за играене в мрежа между хакнати конзоли. Трябва да се тества, казва се LINK, и е част от Freestyle dash 3 ver 402

Da припомним, имаме гличнат XBOX 360,  USB flash-ka, и софтуера от сайта . Флашката минимум 1 gb максимум 32 gb

Забучваме флашката в Хбокса, отиваме на най дясното меню, STORAGE, USB STORAGE-  CONFIGURE NOW, и флашката е форматирана от конзолата.  Вкарваме я в компютъра и е време за USBXTAF GUI.  Ако имате вградена 4 гб памет или голям хард диск 250 гб  не се занимавайте с глупости , не ползвайте USBXTAF GUI,  а най обикновеното COPY / PASTE

xtafgui

Избирате селект от XTAF GUI  koe  е USB остройстовото.    Цъкате с мишката върху DATA PARTITION.  Няма да имате нито Content папка нито папката с 16 нули.  Създайте ги сами.  Аз конвертирах и играта Call of Duty Black ops 2  с програмата ISO2GOD  за да проверя най- защитената игра как ще се държи.  Готовата папка  с играта е 7.5 Gb  и се казва  415608c3

Iso2god

Както виждате на моя компютър с процесор I3,  конвертирането от ISO на ISO2GOD  е отнело 9 минути и 43 сек.
Бързината зависи от вашият хард диск, ако са два  е още по-бързо.  Никога не запаметявайте конвертираното на флашката.
Когато конверта приключи тогава прехвърляйте от компютърния хард на флашката.  А ако нямате светлинен диод на флашката както аз се прецаках с ADATA 16 gb  без светлинки не мога да разбера кога чете и записва . Докато чаках  да се метне Call of Duty , в долния ъгъл на флашката пишеше Injecting.

xtaf inject not responding

След около 7 минути се качи най накрая.  Играта тръгна, инсталера на Freestyle тръгна, Xex 1.1 тръгна.

Пуснах от Сетингите Network безжичния интернет. Конзолата почна да умува по около минута , явно проверяваше дали съм пират онлайн.   Не съм възхитен от нета.  Ще навия някой приятел да постреляме един срещу друг може и да е готино.

Айде последната програмка за този урок. Ако набарате дискове оригинални и ги метнете във вградения си хард чрез Install Games, ще може да освободите нуждата от поставяне на дискове когато играете от харда.
NXE2GOD и  папката с иснталиран FREESTYLE  даш.

4.Четвъртата част ако нищо от това по горе не ви се получава особено с флашката и USBXTAFGUI .

Приемате че Freestyle dash 3  ви работи.  А той има  файлов менажер. Това означава че може да забучите преносим хард или флашка  с игра копирана вътре и да я стартирате от там или да я прехвърлите от флашката на вградения хард.  Желателно е да имате вграден хард диск.  Ползват се SATA 2.5 in   лаптопски хард диксове.
Няма значение какъв модел марка или обем е хард диска. Това му е ценното на RGH хака.
Ако сте правили някакви изпълнения с USBXTAFGUI,  форматирате флашката от компютъра да си стане нормална флашка. Създайте вътре папка GAMES и копирайте вътре  игра конвертирана с ISO2GOD.
Сложете флашката в USB  на XBOX360.   Сега трябва да обучите конзолата къде да търси игри, тя сама няма да се сети.  От CONTENT SETTING , потърсете MANAGE GAME PATH и покажете къде са игрите, ето как:

setting

Изберете CONTENT SETTING за да посочите пътищата до игрите. Те може да са където си искате в която папка си искате. Няма условие къде да са .  Моите си ги слагам или в GAMES, или Content000000000000000.
Убедил съм се че някой ще се спука да търси папка GAMES и няма да му дойде на акъла да си направи такава или  още на компютъра да си създаде такава и да издруса вътре игра  🙂

manage game path2

Когато покажете пътищата игрите излизат без обложките. За да се дръпнат от интернет трябва конзолата ви да е  уловила интернет през WIFI.

refresh artwork

Когато натиснем бутон Y ( жълтия бутон ) на липсващата картинка и дадем Refresh artwork  си дърпа картинките

mortal kombat

Идва ред на нещо важно, здравето на конзолата ви. Моя първи слим замина на кино за 13 месеца и то защото не знаех как да го предпазя. Системно е вдигало над 75 градуса и си изпекох чипа . За да векувате с вашата конзола направете следното :

system setting

fan setting 65

Dashlaunch 3.0.6  e малка незадължителна програма за автоматично пускане на различни хакерски дашбордове

Стабилен за момента е Freestyle3 rev 483 него ще го кача малко по късно ТУК  Актуален за момента е FSD3 Ver 775

Жоро   скайп ps3dreambg  tel 0877832608

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: