Nintendo Wii

Утвърдило се е мнение как Nintendo Wii е  посредствена конзола . В настоящата статия ще развенчаем тези митове, разкривайки пълния потенциал на Уии.

wii

Конзолата беше абсолютен хит на пазара през 2006 година предлагайки революционен начин за контрол с безжичния геймпад чувствителен на движение .  И до ден днешен ( ако плзвате Motion plus ) си остава по-прецизен от Кинект сензора .  Имам в колекцията си всяка една конзола излизала някога но на Nintendo игрите играя по задължение.  На брат ми хлапето е на 6 години и  не поглежда XBOX 360 ( не знам защо )  . Налага се аз да играя с него.  За моя изненада игрите  са детски предимно анимационни но изключително увлекателни и забавни. Не натоварват  с отрицателна енергия и не са адски банални като стрелялките за ХБОХ 360.

В момента на писане на статията има промоция в Техномаркет и Nintendo може да се купи за 199 лв ново с гаранция. Тъй като хакването е изцяло софтуерно, при инсталиране на пиратски програми  не се отваря и не се нарушава гаранцията. Ще стане дума по нататък за хакването и как се обслужва хакнато Нинтендо.

Конзолата е на 733 мегахерца, напълно одстатъчно за да движи анимационните детски игри и крайно недостатъчно за  нови 3D екшъни с уникална графика и преобладаваща скука 🙂.Nintendo Wii има само 88 MB RAM (срещу 512MB за XBOX 360 и PS3), само 512MB вградена flash (срещу  60GB HDD или 120Гб за  конкуренцията), само 480p HDTV (срещу 720p за XBOX 360 и 1080p за PS3), само едно 729MHz CPU (срещу 3 x 3200Ghz Core за XBOX 360 и 7 x 3200Ghz Core за PS3), само DVD (срещу HD-DVD за новите XBOX 360 и Blueray за PS3)

В конзлата има чип с памет 512 мб който е достатъчен за сейв на игри ( да помни до къде сте стигнали в нивата на играта ) . Свободната памет  за инсталиране на малки игрички Virtual conzole  стига за максимум 3 игри.   Игрите Virtual console могат да се дръпнат след заплащане с кредитна карта към Nintendo или да се дръпнат от торент тракер  безплатно и да се инсталират  на вградената памет. Конзолата поддържа WIFI ( безжичен нет )  .

– Всяко Нинтендо Wii се хаква , след хака се премахват регионите , можете да теглите аркадни игри и цели игри и аркадните да ги инсталирате вътре в Нинтендото по няколко, а целите Нинтендо игри например FIFA13, WWE13, BEN10, KIRBY, MARIO GALAXY да ги качвате на USB флашка или преносим хард диск .

Хакване наричаме обогатяването на Нинтендото с нови програми, като с това си осигуряваме безпроблемно пускане на всяка игра от всеки регион по света USA, JAPAN, EUROPE.  Голяма част от хората не знаят, че ако си купят Нинтендо например от Европа и имат роднина в USA, който да им прати или подари игри на оригинални дискове, те няма да тръгнат !.  Има регионална защита.  Ето ви една чудесна причина да се хакне Wii  за да оптпаднат регионите .  Друга причина би била че не намираме в магазина любимата си игра, но за сметка на това я има в безброй сайтове за торенти и може да се свали безплатно.  Нека погледнем стикера EUR =  Eвропа.  Трета причина, хлапетата ви драскат скъпите оригинални компакт дискове докато вкарват и изкарват такива в четеца.  Електронните копия нямат такъв проблем !

хакнато wii EUR 4.3

Основния въпрос касаещ всички е дали ни трябва хак, какво дава и какво взема.  Искаме ли хак или не. Когато едно Нинтендо се хакне в неговото меню се добавят две много важни програми  USB LOADER и DISC CHANNEL LOADER.  Ako още не сте погледнали отзад на конзолата има 2 USB слота, където да си закачите флашка или преносим хард диск .  Ако нинтендото не е хакнато и да закачате флашки и хардове те са невидими но след добавяне на CIOS файловете и лоадерите  всичко което сложите като игри, програми и филми става видимо и използваемо.

-DISC channel  чете оригинални дискове от всеки регион USA, PAL, JAPAN.  За  конзоли Wii произведени до средата на 2011г  през DISC channel можете да подкарате и записан диск с пиратска игра. Новите конзоли по магазините , черните, червените , сините както и белите  имат защита в DVD rom a  и не четат записан  диск. това обаче не е никаква трагедия, защото много по-гладко и елегантно се стартират игри през USB LOADER от хард диск или USB флашка .

disc channel wii hack

Веднага ще ви се стори по-лесно да вземете диск от някой магазин за 60 стотинки и да си запишете игра . С леснотата има и недостатъци. Дали ще се чете добре, дали е записан добре, ами ако играта е 7 гигабайта а  диска ви е 4,7 Gb?,  ами ако играта е качена прецакана и човъркана в нета ще изхабите диска   🙂.   АКо все пак имате от новите Нинтендо със защита в ДВД рома,    може да се смени двд рома с  отключен стар срещу скромната сума от 110 лв ( толкова ги гледам в Сингапур онлайн ) . Ако разсъждавате като мен вместо DVD rom  за тея пари може да се вземе преносим хард диск   320гб.   Събира над 100 Нинтендо заглавия.

-USB LOADER – търси какво има закачено на USB слотовете отзад , може да е USB флашка 4Gb, 8Gb, 16Gb  нагоре вече са скъпи флашките и се доближават до цената на преносим хард диск. Ако избирате флашка нека да бъде  USB 2.0.     Има флашки USB 3.0 които не стават.

usb loader за хакнато Wii

Usb loader  работи перфектно с шеметна бързина с преносими хард дискове .  Обема може да бъде  от 40 гигабайта до 2000 GB.   Силно препоръчвам USB 2.0,   или марките Western Digital, Samsung, Toshiba, Hitachi.  В никакъв случай SEAGATE.   Размера на една игра е от 500 mb средно до 4,2  гигабайта , рядко има двуслойни игри по  7 или 8 гигабайта .

Стигнахме до забавната част, дърпане на игра от интернет, и прехвърлянето и  на флашка или хард.  Нинтендо разпознава  памети, които са FAT32.    Ako ще се ползва хард диск трябва да се форматира на FAT 32 .  Tака обаче сме ограничени от системата един файл да бъде максимум с големина 4 гигабайта. Ами ако искаме да качим  игра 4.2Гб ?  Ако имате дръпната игра и тя е ISO  4.48Гб  ще започне да се копира и в един момент ще каже как няма място. Място може да има но фат 32 не понася над 4Гб за файл  Тогава на помощ идва другата файлова система  WBFS.     Има безплатна малка програмка WBFS MANAGER   за компютъра . С нея се качват всички игри без изключение на хард или флашка форматирани на WBFS.   WBFS file = (the Wii Backup File System format)

Може да изтеглите  FAT32formatter.exe   WBFS MANAGER 64bit     вижте си Windows -a дали  е Win 7 или Win 8  и дали е 32 или  64 бита за да изберете подходящ менажер за качване на игри.   Ето  32 битова версия на WBFS MANAGER 32 bit

1.Отворете MY COMPUTER   за да видите флашката или харда коя буква имат.

wii usb flash H

Виждате как флашката е с буква H   и е 16 гигабайтова.  Показва я по-малко, винаги е така 14.7Gb

Сега пуснете  WBFS MANAGER 4.0  Внимавайте коя буква избирате за форматиране.   Формат означава изтриване на всичко от буквата , следователно ако сбъркате буквата може да изтриете важни файлове  от вашия компютър.

WBFS MANAGER H

wbfs 2

Готова е флашката за пълнене  с игри.  Сега от бутона BROWSE  покажете къде са изтеглените игри и натиснете ADD TO DRIVE   за да започне да ги прехвърля от компютъра на флашката .

add to drive

Готово игрите са във Флашката , сега я извадете и я поставете в долния слот на Нинтендото . Пуснете  USB LOADER от Нинтендото и играйте .  Виждате ли на горната картинка как играта WRECK ralph  е само 790 мегабайта  а на компакт диск  е 4.38 гигабайта. Дисковете са пълни с въздух затова е така  🙂

Красотата на менютата няма равна, с оригиналните си дискове може само да мечтаете за това.  Кефа да имате стотици игри на хард диск или айде 5 бройки на флашка  е неописуем. За начало може да започнете с малка евтина флашка 8 гигабайта. Всеки ден може да сменяте игрите в нея  като държите многото изтеглени заглавия в компютъра си.  Няма да ставате да сменяте дискове, няма да ви интересува дали децата надират дисковете за които сте давали около 100 лв  за бройка .

gx

usb loader gx

WiiFlow

Жоро   скайп ps3dreambg  tel 0877832608

Сега ще ви изброя кои игри лично на мен много ми харесват . Ако съм на 5 години  бих крещял от кеф .  Хлапето ги цъка и нямам търпение да  закъса някъде за да поиграя аз.

usb loader hacked

Дръпнете тези заглавия обезателно :

Super Mario Galaxy 2   , Kirby’s Epic Yarn    Ben10 Omniverse, Ben 10 cosmic destruction,  New super mario,

Kirby’s Return to Dream Land,

DONKEY KONG COUNTRY RETURNS,  DONKEY KONG  JUNGLE BEATS , LAST STORY  и много други.

Kirbys-Epic-Yarn-

kirbys-return-to-dream-land

new super mario galaxy

donkey kong

Donkey-Kong-Jungle-Beat

Пропуснах извода:  След хака получавате  1250 игри безплатно. В нета е пълно.   Може да се играе онлайн и да се влиза в WII SHOP  ако случайно искате да си купите нещо.   Хакването не ви забранява да дръпнете някоя торент пиратска игра и ако много ви хареса да си я потърсите оригинална. Един вид да я купите, с което стимулирате  авторите да направят нова версия .  Пропуснал съм да спомена за интернет браузера вграден в конзолата и за перфектни плеър с поддръжка на български субтитри за филми и сериали, онлайн гледането на YOUTUBE  и тн.  Virtual console  игрите  също са невероятно интересни. Една от тях е COCOTO PLATFORM JUMPER  само 48 мб но кърти отвсякъде.

cocoto

Жоро   скайп ps3dreambg  tel0877832608

Вашият коментар