XBOX360 Slim Corona 4Gb хакване, гличване, чипване, какво да правим ако се обърка нещо, как се пуска XEX MENU 1.1, Freestyle dash, ако Кинект-а не работи?!

Да приемем че имате Слим XBOX 360 CORONA  4Gb, 9.6A, не сте ъпдейтвали в интернет до максималната версия на дашборда 15574 и имате монтиран чип, или така наречения глич хак RGH.   Чудите се как да си качите игра, чудите се защо кинекта непрекъснато писука за ъпдейт и ви подканва да влезнете онлайн, или Xexmenu 1.1 ви забива  на черен екран.

След като пуснем конзолата от копчето и изчакаме малко за да сработи чипа глитчер, вече сме в системното меню.
Даваме най-дясно от менютата SYSTEM:

Ako конзолата е спряна и искаме да я пуснем, натискайки не кръглото копче а копчето за вадене на диска ( eject ) можем да видим информацията за CPU KEY.   Tой е в основата на RGH хака.

И така , нещо се е объркало и се налага да форматираме харда или вградената памет.  Избираме най-дясното меню и търсим Storage.

Избирате хард или флашка която ще се форматира. Формат означава да се изтрие всичко, игрите, профилите, сейвовете, драйверите за Кинекта.  След формат ще ни е необходим системния ъпдейт от същата версия  и празна флашка където да го сложим. Също необходимо е да имаме записан диск CD  с програмата XEXMENU 1.1, или да сме приготвили USB флашка с XEXMENU.

Много важен момент е да имаме точната версия системен ъпдейт, ако конзолата е с даш 15574 ( по-горе видяхте къде го пише ) и изтегления и сложения на флашка ъпдейт да е същата версия.  От него си дърпа аватарите и драйверите за кинекта.
Папката, която остава в USB  се казва  $SystemUpdate.  Да не вземете да сложите ъпдейта както е архивиран, System-Update-2.0.15574.rar   така няма да го разпознае и трябва да се разархивира.

Но да приемем че няма да форматирате харда , има второ интелигентно решение с малка USB flash-ka. Например  2 гигабайта е идеална. Бучнете я в XBOX 360, идете на setting после storage  и я форматирайте. Така направена я закачете за компютъра.
С програмата USBXTAFGUI_v44.rar  може да инжектирате XEXMENU във Флашката и когато се закачи на XboX да се стартира от флашката.  Особено за CORONA SLIM 4gb е много полезно да имате малка евтина флашка 2Гб ( може и по голяма ) с хекс меню в нея.

Да преговорим за какво става на въпрос.  На гличната конзола RGH с чип имаме нужда от програма която да изпълнява файлови операции. Копиране триене, преместване от хард на хард или от диск на хард или флашка на хард и др.  Това го върши XEX menu 1.1.  Въпросното хекс меню е програма около 30 mb и може да бъде стартирана от компакт диск.  Забелязах че като реши да забива си забива и от компакт диска докато не форматирате харда. може би профилите имат значение или друга програма от харда с която се сбива.  Но ако не искате да ползвате компакт диск с Хекс меню си го инжектирайте в USB flash чрез програмата USB XTAF GUI.  Тя инжектира и сейвове на игри и ъпдейти и други благинки. По натам може да ви трябва .  XeX menu 1.1 представлява папка наречена CODE9999 и мястото и е в CONTENT0000000000000\code9999

На конзолата вече имате работещо хекс меню. Следва да си дръпнете игра, 7.6 или 8.2 Гб да я раздробите с програмата ISo2god и получената папка  да засилите  в хард диска, вътрешен, външен или usb flash.   Може да си създадете директория GAMES и вътре да копирате създаденото от ISO-то минато през iso2god.   Това е всичко.

Изтегли ISO2GOD – накълцва ISO играта 7.6 или 8.2 gb на малки файлчета за да се копира на харда или флашката.

About ps3dreambg

Специалист хардуер и софтуер, PS3, PS2, PSP, WII, XBOX360, хакване, модове и сервиз . тел 0877382617 Георги Мавродиев, скайп PS3DREAMBG

Posted on септември 26, 2012, in XBOX 360. Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар